Meubel verzorgingsproducten - Oranje webshopStappenplan - Onderhoud

Stap 3 - Onbehandeld hout

Hieronder het reinigings- en verzorgingsadvies voor onbehandelde of gebeitste houten meubelen met uitzondering van tropisch hardhout (o.a. teak).
Indien dit niet de juiste keuze is, ga dan terug naar de vorige pagina.

Reinigingsadvies

Woodclean

Woodclean

Verzorgingsadvies

Let op! Onbehandeld hout kan met verschillende producten worden afgewerkt en dus beschermd. Hieronder een aantal mogelijkheden.Elk product heeft zijn eigen beschermende kenmerken en geeft onbehandeld hout een specifieke uitstraling.

Greenfix

Greenfix

Greenfix is een beschermende, uithardende, plantaardige meubelolie (op basis van lijnolie). Hiermee wordt o.a. onbehandeld hout voorzien van een hoogwaardige beschermlaag. Let op! Indien onbehandeld hout voorzien wordt van een olielaag (Greenfix) dan zal het hout donkerder opkleuren. Bij een eerste behandeling het onbehandelde hout voorzien van 2 tot 3 lagen olie. Greenfix voorkomt vlekken en beschermt hout optimaal tegen vocht en warmte.

Houtzeep

Houtzeep

Houtzeep reinigt, voedt en geeft onbehandelde houten meubelen een lichte beschermlaag. Houtzeep zal het onbehandelde hout minimaal van kleur veranderen (minder als bij een olie). Ondanks dat het beschermingsniveau iets lager ligt dan bij een olie, zijn voorkomende vlekken weer op een eenvoudige wijze te verwijderen. Bij een eerste behandeling het onbehandelde hout voorzien van 2 tot 3 lagen houtzeep.

Orawax Antiekwax

Orawax Antiekwax

Een ouderwetse vaste boenwas/antiekwas gemaakt van verschillende natuurlijke wassen. Leverbaar in de kleuren kleurloos, bruin, oud grenen en kleurwas (donkerbruin). Hiermee kunt u onbehandeld hout voorzien van een licht beschermende waslaag. Was geeft het onbehandelde houten meubel een natuurlijke en warme uitstraling.

Natural Woodsealer (nieuw!)

Natural Woodsealer

Een gebruiksklare watergedragen impregneerolie voor binnen die het hout nagenoeg niet doet verkleuren. Laat na 2 behandelingen een nagenoeg onbehandeld effect achter! Geeft het oppervlak een optimale bescherming tegen water, vetten en olie. Natural woodsealer is dus geen onderhoudsproduct!

Lejo Design