Meubel verzorgingsproducten - Oranje webshopInfo kersenhout

Kersenboom
De botanische naam voor kersenhout is Prunus Serotina. Het is een elegante loofhoutsoort met een licht rode kleur. In vergelijking met Europees kersenhout is Amerikaans kersen uit het noordoosten van de VS iets donkerder en heeft door de snellere groei een bredere nerf.

Amerikaans- en Europees Kersen lijken erg op elkaar. Europees Kersen wordt bijna niet meer gebruikt sinds er geen hoogstam-fruitboomgaarden meer zijn. Het lijkt een zachte houtsoort, maar dat is het zeker niet. Het is sterk en hard. Onder invloed van licht wordt de kleur na een oppervlakte behandeling donkerder. In kersenhout komen naast rode banen ook witte banen voor. Deze lijken in eerste instantie op spinthout, maar zijn net zo hard als de donkere banen.

Kersenhout is een modern klassieke houtsoort, voornaam, rustig en gelijkmatig, hoogwaardig en gedegen. Het groeigebied is het zuidoosten van Canada en oosten van de Verenigde Staten. Kersenhout is verkrijgbaar in de kleuren geolied, blank gelakt of gebeitst en afgelakt. Bij gebeitst kersenhout is eerst een rode pigmentlaag aangebracht, waarna het afgelakt of in de was wordt gezet.

Hieronder een selectie van kleuren waarin kersenhout gekleurd kan worden:Lejo Design